Ahonnan sasként szemlélheted a tájat

2022-01-06

Balatonhenyén áthalad a kéktúra útvonala, sőt egy pecsételő hely büszkélkedik éppen a Henye Vintage Home szép kőkerítése mellett. Ez a jelzés vezet el a Fekete-hegyre, az Eötvös kilátóhoz. Aztán tovább is persze, szóval a komoly túrázók tovább is gyalogolhatnak a Káli-medence többi rejtett szépségét felfedezni.

A sajkodi csoda

2021-12-01

A Tihanyi-félsziget kevéssé látogatott része a Sajkodról induló gyalogút. Az ösvény a vízpart vonalát követve magasan felkúszik a hegy oldalába és talán a legszebb balatoni panorámában enged gyönyörködni.

Sétálj a múltban!

2021-06-24

A Káli-medencében az egyik legfőbb vonzerőt az apró, karakterüket megőrző kis falvak jelentik. Ennek a legjobb példája Kékkút, ahol a környék legrégebbi, 1799-ben épült lakóháza is fennmaradt.

Kinga akinek Kamrája van

2021-05-29

Egy városelhagyó aki sikeresen vert gyökeret a Káli-medencében

A Káli-medence a magyar Provance

2021-05-26

Az idei megkésett tavaszban a szépen előkészített szőlőültetvények sóvárogják már az éltető napfényt. A Balaton-felvidék vulkanikus hegyoldalain termő szőlőkből születő borok büszkén gazdagítják az itthoni borkultúrát. E tájék szíve a Káli-medence, amit a "magyar Provence"-nak is neveznek.

Balatonhenye

2021-05-05

A Balatontól légvonalban 8 kilométerre, közúton 11 kilométerre északra, a Henyei-hegy keleti lábánál fekvő település. Délről Köveskál, nyugatról Monostorapáti, északról Kapolcs, délkeletről Monoszló határolja.