éttermek

Kővirág Étterem

Cím:

Köveskál, Fő u. 9/A

Asztalfoglalás:

+36 20 568 4724

Sok éve működő, számos rangos elismerést bezsebelő mégis középes árfekvésű étterem. Elsősorban hagyományos, de kiválóan elkészített fogásokat kínálnak, ami jó időben a hangulatos kerthelyiségben is fogyasztható.

Mi a Kő Étterem

Cím:

Köveskál, Fő u. 25

Asztalfoglalás:

+36 30 459 5323

A 2019-ben megnyitott étterem magasabb árfekvésű ugyan de igazi gourmet fogásokkal és komoly helyi borválasztékkal várja a vendégeket.

Mozi Étterem

Cím:

Kővágőörs, Jókai u. 61

Asztalfoglalás:

+06 30 944 4416

Olga magyaros konyhájában nagymamáink klasszikus ízei köszönnek vissza. Reális árfekvésű hely, nagyon kedves vendéglátókkal. Említésre érdemes az udvari védett belső terasz. Olga budapesti, jól menő kifőzdéjét adta fel a Káli-medence kedvéért és nem bánta meg.

Andriska Pékbisztró

Cím:

Kővágóörs, Kossuth Lajos utca 4.

Asztalfoglalás:

(30) 147 9408

Kihagyhatatlan reggeliző hely. Kivételesen nem a reggeli jön házhoz, neked kell menni, de biztos nem bánod meg. Különleges pékáruk, szendvicsek, kávé. Szemnek és ízlelőbimbóknak tökéletes élmény. A révfülöpi strand felé félúton... :)

Neked Főztem Gasztrokocsma

Cím:

Zánka, Fő u. 7

Asztalfoglalás:

+36 70 365 1003

Igazi gasztroélmény a gasztrokocsmában. Helyi termelők alapanyagaiból készített nagyon különleges fogásokkal vár ez a retró hangulatú étterem. Például a sertéspofa pörkölt mond neked valamit :)? Itt azt is megkóstolhatod. Nem olcsó, de még reális árak. A teraszról eléd táruló gyönyörű panoráma amúgyis megfizethetetlen élménnyel gazdagít.

FrissítőPont Fagyizó

Cím:

Köveskál, Kővágóörsi u. 1/C

Asztalfoglalás:

Ez a kis kerthelyiség vidám nyári napokon kellemes pihenőhelyet kínál egy bicikli- avagy gyalogtúra során. A reggeli órákban egy lustanap indító cappuccino, napközben fagyi és hűsítő háziszörpök, estefelé egy nyugalmas borozgatás szerepel az "étlapon". Szóval bárkit, bármikor szívesen látnak.

Vánkos bisztró

Cím:

Badacsonytomaj, Füredi út 29

Asztalfoglalás:

+36 20 966 7050

A régi korok balatoni villájából és egy provence-i udvarház stíluselemeiből ötvözött, rendkívül stílusos hely. Eszméletlen hangulatos kerthelyiség és belső terek. Az ételek különlegesek, szívvel-lélekkel készülnek és látványnak sem utolsók. Érdemes előre foglalni, mert nyárestéken könnyen teltház lehet.

Pálffy Borterasz

Cím:

Köveskál, Fő u. 40

Asztalfoglalás:

+06 30 927 5713

A Pálffy Borterasz egy szempontból biztos veri a többi népszerű helyet: az épület mellőli kis dombról belátni a Káli-medencét, a közelben birkanyájak legelésznek, a természetközeli idill pedig ötcsillagos. Borkóstolás a Pálffy pincészet helyi boraiból és hozzá hidegtál sajtos, húsos finomságokkal. A kellemes kikapcsolódást a díjnyertes borok mellett hétvégenként a nyári időszakban szabadtéri akusztikus rock, blues, swing és jazzkoncertek biztosítják.

különlegességek

Országos hírnévnek örvend ez a Káptalantóti határában lévő termelői piac. Csak vasárnaponként van nyitva, de akkor már kora reggeltől elindul a nyüzsgés. Itt össze lehet válogatni az egész heti friss főznivalót, reggelire valót, kézműves ezt-azt, de dél környékén jól be is lehet lakni a számos kis büfék valamelyikében. Egy itt eltöltött vasárnap visszaidézi a valamikori vidéki vásárnapok hangulatát. A piac egész évben várja a vásárlókat, nézelődőket.

Cím:

Káptalantóti, Petőfi u. 13

Őstermelői ínyencségek: saját friss kecskesajtokat, füstölt mangalica kolbászt, sonkát és mindenféle más helyi termelők által előállított minőségi terméket kínál Kinga Kamrája Káptalantótin. Igazi farmhangulat vár a Kővári Kecskefarmon, állatnézegetéssel egybekötött beszerzőút az árnyas fák alatt. A bolt egész évben nyitva van, de hétfő-kedden zárva tart.

Cím:

Káptalantóti, Kővári Kecskefarm Hrsz.: 0271/2

Pörkölt földimogyoró: a Balatonhenyével szomszédos Monoszlón van a MOMOFARM, ahol helyben termesztett és feldolgozott "kézműves" földimogyorót lehet vásárolni egy családi gazdaságban. Akár egy gyalogos túrával is összeköthető a beszerzés. Előzetesen telefonon (30/9421212, Kata) érdemes érdeklődni a pontos megközelítésért, mert a farm a településen kívül van.

Cím:

élelmiszerboltok

Balatonhenyén csak a legalapvetőbb szükségleteket kielégítő kisbolt van. Főznivalók, gyümölcsök beszerzése a 4 kilométerre lévő Köveskálon több helyen is lehetséges. Mi a kővágóörsi leagázásnal a buszmegálló melletti kisboltot ajánlanánk. (Nagyobb bevásárlásokhoz a 14 km-re lévő Tapolcán számos áruházlánc nagy üzlete áll rendelkezésre.)

Cím:

Köveskál, Kővágóörsi út 1/B

Egy igazi vidéki reggelihez minden beszerezhető Kinga Kamrájában a káptalantóti Kővári Kecskefarmon (megközelíthető a Zánka-Tapolca főút Káptalantóti mellett leágazó földúton.) Friss kenyértől, tejtől, tojástól, kecskesajtoktól kezdve a füstölt mangalicasonkáig minden mi szem-szájnak ingere. A hozzávaló friss zöldség is beszerezhető itt. Minden szigorúan környékbeli őstermelőktől származik. Gyerekkel is érdemes eljönni ide megcsodálni a kecskéket, malacokat vagy akár az újszülött emukat. Igazi farmhangulat. A bolt egész évben nyitva van, de hétfő-kedden zárva tart.

Cím:

Káptalantóti, Kővári Kecskefarm Hrsz.: 0271/2

A kővágóörsi Andriska kézműves pékség kihagyhatatlan tapasztálás. Itt mindent megtalálsz ami pékáru, a vadkovászos kenyerektől a legkülönlegesebb igazi kézműves péksütikig. Arra figyelj, hogy a kedd-szerda szünnap!

Cím:

Kővágóörs, Kossuth Lajos u. 4