A Káli-medence lankás domboldalai és apró falvai könnyű-közepes nehézségű kerékpáros túrákkal is felfedezhetők. Élvezd a gyönyörű panorámákat, a falvak nyugalmát! Maradandó élmény vár.

RETRO BIKE RIDE
Akár 60 éves retro bringákra pattanva  fedezheted fel Balatonhenyét és a szomszédos falvakat.
Nálunk jelenleg két női és két férfi klasszikus kontrafékes kerékpár díjmentesen vehető igénybe.
Ha ettől több bringára lenne szükséged, akkor jó szívvel ajánljuk neked kerékpár kölcsönző partnereinket, akik akár a szálláshelyre is elhozzák a bringákat.

partnereink

Ha a Balaton parton bringáznál akkor Révfülöpön (11 km) van egy egész évben elérhető kölcsönző komplex bringás szolgáltatással.

Kapcsolat:
(30) 407 7796

Ha a Káli-medence felfedezését tervezed, akkor a Szentbékkállán (8 km) egész évben nyitvatartó kölcsönzőt célszerű megkeresni.

Kapcsolat:
(30) 265 0429

további programok

Balatonhenye a Káli-medence utolsó érintetlen falucskája, egy erdőkkel körülvett csendes völgyben fekszik. A faluból nagyon szép gyalogos kirándulás tehető a Fekete-hegyi kilátóhoz. A Balaton (Zánka, Révfülöp) kocsival 8-10 perc alatt, jelzett túraútvonalon Kapolcs 20-25 perc sétával érhető el. Balatonhenye zsákfalu, átmenő forgalom nincs, az aszfaltút a falu széli erdőnél végződik.

Közeli kirándulási célpontok: a
Badacsony a kőorgonákkal, a szigligeti vár, a Hegyestű geológia bemutató és kilátóhely, Salföld és a salföldi major, a már országosan ismert káptalantóti Liliomkert Biopiac, a szentbékkállai kőtenger, a csobánci várrom , a tapolcai tavasbarlang és megannyi más érdekesség. Ezenkívül a Káli-medence apró, mesébe illő falvai akár kerékpárral is bejárható célpontot jelentenek.

A környék nem csak kirándulásra csábít. A Badacsony és a Káli-medence más vulkanikus eredetű hegyoldalai kedveltek az országos rangra emelkedett gasztro- és
borkultúrájuk miatt is. A lankákon felkúszó szőlősökben megbújó kis pincészetek csábítják a kirándulókat, ahol a bor mellé általában finom harapnivaló is akad.
A Balaton-felvidék több vendéglátó helye is
Michelin csillagot vagy Michelin ajánlást érdemelt ki, többek között a Henye Vintage Home közlében lévő köveskáli Kővirág és a zánkai Neked Főztem étterem.